Ptujčanka Bernarda Jurič, prva Slovenka, ki je prevozila 5.500 kilometrov dolgo ultramaratonsko pot.

Bernarda Jurič je prva Slovenka, ki je prevozila 5.500 kilometrov dolgo ultramaratonsko pot od Pertha do Sydneyja. 17. marca se je odpravila na dirko Indian Pacific Wheel Race, katera je bila uradno nekaj dni pred začetkom odpovedana. Razlog za to je tragična nesreča slovitega ultramaratonskega kolesarja Mika Halla, ki je na lanski dirki v prometni nesreči umrl, na sodišču pa še trajajo postopki v zvezi z odgovornostjo organizatorja dirke. Uradno dirke ni bilo, kolesarji pa so se vseeno zbrali in se podali vzdolž po peklenski Avstraliji. 

»27 dni, dve uri in 15 minut vožnje«

»27 dni, dve uri in 15 minut vožnje na ultramaratonski kolesarski preizkušnji od Pertha do Sydneyja. Samo en dan sem počivala, za rojstni dan sem imela nesrečo in na kolesu poškodovala oba plašča, zračnici in obroča. Ob padcu sem staknila na srečo ne preveč globoke rane in otečeno koleno. Vozila sem tudi pri 43 stopinjah Celzija, si nakopala sončne opekline, otečen gleženj,« nam je zaupala Bernarda Jurič.

»Pretežni del poti sem bila brez povezave s svetom, borila sem se z močnim vetrom, premagala vzpone in mraz in imela še tisoč drobnih problemov.  Na poti do Sydneyja sem srečala veliko dobrih ljudi, ki so mi  dali energijo za naslednje kilometre. Zadnje kilometre v petek, 13. aprila, sem odpeljala kot princesa,« nam je povedala Bernarda. 

Domači ji pripravljajo sprejem

Družina, domačini, prijatelji, sponzorji in donatorji Bernardi pripravljajo veličasten sprejem. Pričakujejo jo danes v domači vasi Pleterje med 16. in 17. uro. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice