Cilj celotne karavene je tudi dobrodelna pomoč afriškim otrokom, ekipa Seos Afrika jih bo razveselila s šolskimi potrebščinami.
Trije Mariborčani so pripravljeni na 9000-kilometrsko avanturo po Afriki.

Blaž Tomažin, Rok Korošec in Timi Božič so trije pogumni Mariborčani, ki že sanjajo o epski pustolovščini po Afriki, na katero se bodo podali čez dober teden dni.

S starodobnikom bodo prepotovali 9000 kilometrski amaterski Rally Budapest – Bamako, ki ima letos cilj v državi Sierra Leone. Pot jim lahko prinese marsikaj, zato morajo pričakovati nepričakovano. 

»Možne so tehnične težave, birokratske težave na mejah, morda bomo morali tudi katerim drugim tekmovalcem pomagati in se zaradi tega zadržati,« pripoveduje Blaž Tomažin. 

Na dolgo pot s preurejenim starodobnikom

Dnevno bodo prevozili od 300 do 500 kilometrov, kakšen dan celo 700 kilometrov. Za pot po neasfaltiranih cestah in gramozih pa so si nabavili in uredili svoje vozilo. 

»Iskali smo velik avto, da lahko v njem spimo, da lahko peljemo veliko stvari zraven. Obnovili smo celotno notranjost, ga na novo pobarvali, obnovili smo zavorni sistem, naredili servis na motorju in podmazali podvozje,« pravi Timi Božič.

Največ prostora v tem starodobniku bodo zavzemale postelje in pitna voda vsaj za nekaj dni. »Zraven bomo imeli 'kante' z gorivom, rezervne dele, plošče za pod kolesa, da se lahko izkopamo iz peska, lopate in drugo osnovno orodje,« dodaja Timi. 

Teh nekaj dni bodo fantje živeli preprosto. S sabo si bodo vzeli še nekaj konzerv in ter šolske potrebščine za otroke. 

Šolske potrebščine za otroke v Afriki

Glaven namen te poti ni zgolj pustolovščina, ampak tudi dobrodelnost. Vsaka sodelujoča ekipa, si je izbrala dobrino, s katero bo pomagala ljudem v Afriki. »V našem primeru smo se odločili za šolske potrebščine ravno iz tega razloga, ker je ena izmed postojank osnovna šola v Sierri Leone, in s temi zbranimi dobrinami bomo pomagali otrokom v šolskih klopeh,« pojasni Blaž.

Del te zgodbe pa ste lahko tudi vi. Mladi popotniki bodo prav veseli, če darujete nekaj šolskih potrebščin za afriške otroke. Fante lahko ujamete še jutri pod Pohorjem, kjer bodo imeli poslovilno zabavo.

Fantje, pa srečno pot!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice