Hrvaški otok Pag se med poletjem prelevi v najbolj žurerski otok v Jadranskem morju.

Na otoku Pag, natačneje v Zrćah, se vsako poletje odvijajo razvratne žurke z znanimi DJ-ji, ki privabijo več tisočglavo množico iz različnih koncev sveta. Letos je hrvaški otok obiskalo že več kot 15.000 Britancev, katerim zelo ugaja cenejša hrana in pijača, kot jo imajo doma.

Včasih mirna plaža, z belimi kamenčki, čisto kistalno vodo ima danes popolnoma drugačen izgled.

Bele kamenčke na plaži so že v veliki meri nadomestile prazne bombice, ki se uporabljajo v aparatih za stepanje smetane in so napolnjene z dušikovim oksidom, ki ga spustijo v balon in ga nato inhalirajo. Uživalcu daje občutek evforije in sproščanja, nekateri pa tudi halucinirajo. V trgovini jih je mogoče kupiti za 3 kune, v klubih zvečer pa naj bi stale tudi 30-krat več. V Veliki Britaniji so te bombice že prepovedane.

Foto: hrvaška carina

Umor pretresel vso obalo

Alkohol, bombice, prepovedane substance in provokativno oblečena (ali pa kar slečena) dekleta. Vse to in še več velikokrat pripelje do nasilja. Do nedavnega umora 26-letnika iz Velike Britanije v neposredni bližini kluba Kalypso v Zrćah naj bi prišlo prav zaradi preprodaje drog. Šlo naj bi za spopad med tolpami, ki vsako leto prihajajo na Pag, predvsem zato, da bi zaslužili s prodajo mamil. 

Opiti in zadeti že sredi dneva

Mesto Novalja, ki se nahaja le nekaj minut stran od razvpite žurerske lokacije, je čez dan nasičena z mladimi turisti. Kljub opozorilni tabli v mestu, da morajo biti obiskovalci primerno oblečeni, te nikakor ne upoštevajo. Že v dopoldanskem času se po strogem centru, kjer se sprehajajo mlade družine z otroki, starejši pari in vsi drugi, ki na otoku želijo mirno preživljati dopust, prisiljeni gledati opite, zadete in izredno neokusno obleče mlade žurerje.

Ko sediš na kavi in opazuješ kako se ljudje zgražajo, slišiš komentarje »Ne bi bilo boljše, da bi bila naga, kot pa da ima ta trak med ritjo?« V pekarni je stala gruča mladih punc, ki so glede na izgled prišle ravno iz Zrć. Kratke hlače, ki so komaj pokrivale češpljico spredaj, mrežasta majčka, skozi katero so se videle prsi, in odsoten obraz, za njimi pa je stala mama s približno tri leta starim sinom, ki je imel glavo direktno pred njunimi zadnjicami. »Za kozlat.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jsns (nepreverjen)

Pustite ljudem zivet. Naj delajo kaj hocejo. Lahko pa zapisete: starejsim in mladim druzinam ne priporocamo otoka pag.

Ares (nepreverjen)

A samo druge turiste to moti, domačinov ne?

lepo je lepo (nepreverjen)

jst pa rad vidm dobre razgaljene ritke in prsi

Starejše novice