Vir: spletna stran Trenitalie
Slovenija je pred leti že imela neposredno železniško povezavo z Italijo. Povezovala je železniško postajo Santa Lucia v Benetkah in ljubljansko, potnike pa je prevažal vlak Eurocity. Zdaj se nam obeta vnovična vzpostavitev povezave do Benetk.

Zasledili smo, da naj bi pri italijanskih železnicah Trenitalia razmišljali o vzpostavitvi neposredne železniške povezave s Slovenijo, in sicer s svojimi hitrimi vlaki Frecciarossa.

Povezala naj bi Benetke in Ljubljano

Hitri vlaki Trenitalie so namreč že zapeljali po železniški progi od beneške železniške postaje Mestre do Opčin pri Trstu in nazaj, v italijanskih železnicah pa naj bi razmišljali tudi o vzpostavitvi neposredne železniške povezave med Benetkami in Ljubljano.

Foto: ános Korom Dr. (Wikimedia)

Povezava možna že decembra

S Slovenskih železnic so nam sporočili, da pogovori o vzpostavitvi povezave res potekajo. Hitrost vožnje bo prilagojena omejitvam hitrosti na slovenski javni železniški infrastrukturi – najvišja dovoljena hitrost je do 160 kilometrov na uro.

Pogovori potekajo v smeri možne vzpostavitve povezave decembra 2021 oziroma v letu 2022.

Italijanske železnice so na svoji spletni straneh objavile, da so se o možnosti sodelovanja s Slovenskimi železnicami začeli pogovarjati v zadnjih dneh.

Vir: spletna stran Trenitalie

Spomnimo ... Slovenija je pred leti že imela neposredno železniško povezavo z Italijo. Povezovala je železniško postajo Santa Lucia v Benetkah in ljubljansko, potnike pa je prevažal vlak Eurocity.

Vir: spletna stran Trenitalie

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)

čeme kaj razjezi, je to
ko novinarji napišejo prestolnica
To je čefurland
oziroma Bečka konjušnica
kjer so slovenački konjušari
menjavali Avstroogerske konje
ki so vlekli kočije
naprej do Avstrijskega TRIESTa

Starejše novice