Na Hrvaškem ponovno zaznavajo visoko število okužb s koronavirusom, kar številne skrbi ...

Na Hrvaškem je danes najslabši dan od izbruha epidemije, poročajo tamkajšnji mediji, saj so zabeležili 180 novih primerov, aktivno je v državi okuženih 811 ljudi. Največ novih okužb je na območju Zagreba in Splitsko-dalmatinske županije. 

Kot smo poročali, je kamp Port 9 Resort na otoku Korčula zaseden samo 30-odstotno, precej prazne so tudi mobilne hiške v kampu.

Na Hrvaškem avgust presegel vsa pričakovanja

Pretekli konec tedna je bil obisk turistov na Hrvaškem sicer rekorden. Na avtocesti je šlo skozi postajo Lučko več avtomobilov, kot to soboto pred letom dni, in sicer 34.515.

V Istri in Kvarnerju je čutiti optimizem glede letošnje turistične sezone, medtem ko je v Dalmaciji situacija malo manj rožnata, predvsem zato, ker je težje dostopna z avtomobilom.

In prav iz Dalmacije, natančneje, s Korčule se z dopusta vrača tudi sodelavka, ki opisuje trenutne razmere na cestah.

Avtocesta Zagreb - Split - Makarska

Čeprav je poletna turistična sezona na vrhuncu, pa se to ne odraža na cestah, zlasti po Dalmaciji. Avtocesta Zagreb - Split oziroma Makarska - Zagreb je občutno bolj prazna kot prejšnja leta, o kakršni koli gneči ne moremo govoriti.

Trajekt Jadrolinija

Nekaj več gneče je bilo na trajektu. Če se odpravljate na Korčulo, imate dve možnosti. Na trajekt se lahko vkrcate v Splitu. Direktna linija na Korčulo (Vela Luka) ali pa se vkrcate v Pločah, ki pelje na polotok Pelješac (Trpanj), na drugi strani polotoka v Orebići, pa se s trajektom odpeljete na Korčulo (Dominče).

Vozni red trajektov najdete na spletni strani Jadrolinije.

Fotogalerija

Hrvaški mediji poročajo, da situacija v Dubrovniku ni prav nič rožnata – njihovo sezono rešujejo domači turisti. 5. avgusta je tam prenočilo 11.112 turistov, kar je 60 odstotkov manj kot lani na isti dan. Takoj za hrvaškimi turisti so Nemci, Britanci, turisti iz Bosne in Hercegovine, Francije in Poljske.

Slovensko-hrvaško mejo smo prečkali na mejnem prehodu Vinica, in sicer v popoldanskem času. Pred nami je bilo le nekaj vozil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice