Nemčija je v petek zaradi hitrega širjenja novega koronavirusa uvrstila Slovenijo na seznam visokorizičnih območij.

S tem morajo potniki, ki pridejo v Nemčijo iz Slovenije, od nedelje dalje poleg obveznega pogoja PCT izpolniti še spletni obrazec, obvezna je tudi karantena, ki jo je možno prekiniti, piše na spletni strani inštituta Roberta Kocha.

Za potnike z visokorizičnih območij načeloma velja še desetdnevna karantena, ki jo je mogoče prekiniti ob predložitvi dokazila o prebolelosti ali cepljenju, ki se ga naloži na spletni portal. V primeru negativnega testa na okužbo z novim koronavirusom jo je mogoče prekiniti najprej po petem dnevu karantene. Kdor potrdilo o cepljenju ali prebolelosti na portal naloži pred prihodom v Nemčijo, mu ni treba v karanteno.

Ta dokazila potrebujete .. 

Za vstop v Nemčijo od 1. avgusta za vse, ki so starejši od 12 let, velja splošna obvezna predložitev dokazila o prebolelosti ali cepljenju proti covidu-19 ali negativnem testu. Potniki, ki so bili v zadnjih 10 dneh na visokorizičnem območju, morajo pred prihodom v Nemčijo izpolniti tudi spletni obrazec, ki je dostopen na tej obarvani povezavi. 

Nemčija je sicer Slovenijo s seznama visokorizičnih območij umaknila junija, ko so se epidemiološke razmere v naši državi izboljšale.

Zaradi porasta števila okužb v zadnjih tednih, so Slovenijo znova uvrstili na seznam visokorizičnih območij. Tam sta po novem med drugim še Etiopija in Burundi. Posodobljen seznam bo stopil v veljavo v nedeljo. Nemški inštitut sicer še svari potnike, da se pred potovanjem pozanimajo o seznamu držav, saj se ta lahko hitro spremeni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice