Situacija pri naših južnih sosedih se zaostruje. Danes je nov rekorden dan, doslej so zabeležili že 140 novih okužb.

Na Hrvaškem so danes objavili nove podatke, poroča Index.hr. V preteklih 24 urah so opravili 1322 testov in ob tem potrdili 140 novih primerov okužbe, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo. Število trenutno obolelih oziroma tako imenovanih aktivnih okužb na Hrvaškem tako znaša 1088. Trenutno se v bolnišnici zdravi 124 oseb, trije od tega so na intenzivninegi, ena oseba pa je v zadnjem dnevu tudi umral. V samoizolaciji je sicer 4756 ljudi.

Novo žarišče na Hrvaškem postaja Osijek oziroma Osješko-baranjska županija, kjer so v zadnjem dnevu potrdilikar 50 novih okužb, ob tem da je bilo testiranih "samo" 174 oseb. Ob tem so 35 novih okužb potrdili tudi v Zagrebu, 12 novih okužb pa je tudi v Splitsko-dalmatinski županiji in Vukovarsko-srijemski županiji. Na območju Zagrebške županije beležijo šest novih primerov, v Karlovaški in Istrski županiji pa štiri nove primere. En nov primer je tudi Virovitičko-podravski županiji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Puutt (nepreverjen)

Potem pa kar hitro na hrvaško po korono uvoz je brezplačen. Maša vlada pa noče zapreti meje z hrvaško . Zasebe bodo poskrbeli mali ljudje pa naj pokrepajo. Vlado razrešiti pa bo upam bolje .

Ihaha (nepreverjen)

Vam se res vidi da ste ne Mariborski portal, seljačine, kaj vam ni jasno, da je nam mar samo Maribor in noben drugi klub.

Samo en je klub samo ena čast, samo ti si naš gremo Maribor...

Seljački portal.

Starejše novice