Slovenski deskar na snegu Rok Marguč opozarja, da se vrača iz Koreje, na ministrstvu pa ni dobil informacij, kako naj ukrepa ob morebitni okužbi s koronavirusom.

Rok Marguč, slovenski deskar na snegu, je na družbenih omrežjih opozoril, da se vrača iz Koreje, kjer število okuženih s koronavirusom narašča, na ministrstvu pa informacij o tem, kako naj ravna, da v primeru morebitne okužbe ne bo ogrozil druge, ni prejel.

»Trenutno se vračam iz Koreje. Od srede do danes se je število povečalo iz 25 na več kot 400 okuženih. Smo klicali na ministrstvo. Prijazna študentka, zmedena, ni vedela skoraj nič. Da so imeli zadnji sestanek v četrtek. Da imajo novega v ponedeljek in nima novih podatkov,« je zapisal Marguč.

Ob tem pa je opozoril: »Da me lahko zadržijo na Dunaju. Ampak jaz letim v Graz. To merjenje temperature je metanje peska v oči, če si kužen, se ti temperatura dvigne šele čez štirinajst dni.«

V Sloveniji doslej še ni bil potrjen noben primer okužbe s koronavirusom. Sta se pa z virusom okužila dva Slovenca z ladje za križarjenje Diamond Princess, ki ostajata v bolnišnici na Japonskem, nista pa tudi zbolela za covid-19.

Dva potnika z ladje sta se v Slovenijo vrnila v četrtek, preostala dva pa včeraj. Okužbe niso potrdili pri nobenem od njih, ostajajo pa preventivno v 14-dnevni samoizolaciji na domu ter pod vsakodnevnim nadzorom zdravstvenih oblasti, poroča STA.

O povečanem številu okužb in prvih dveh smrtnih primerih pa poročajo iz sosednje Italije.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Predstavnik ZM Andrej Šter je zagotovil ,da imajo vse pod nadzorom ? Kako potem zaupati takšnim predstavnikom ?

komunistka Olga (nepreverjen)

saj bo minister za zdravje vse porihtal
On je največji strokovnjak za zdravje v evropi in bližnji okolini

Starejše novice