Do ostudnega dogodka je prišlo v Zadru, kjer je policija sedem najstnikov, starih od 17 do 19 let, kazensko ovadila zaradi suma, da so skupinsko večkrat posilili 15-letno dekle.

Kot poroča hrvaški Index, so najstniki nekatera posilstva tudi posneli, z videoposnetki pa nato dekle prisilili v nove spolne odnose. Grozili so ji, da v kolikor v to ne bo pristala, bodo posnetke poslali njeni družini in prijateljem.

Eden od posiljevalcev naj bi bil tudi njen bivši fant, ki naj bi jo tudi večkrat pretepel. Zaradi večih kazenskih dejanj, je policija pred sodnika privedla sedem napadalcev, dva stara 19 let, trojico staro 18 let in dvojico, ki šteje 17 let. Kot še poroča Index, je bila petorica njih izprašana na okrožnem državnem sodišču in s strani preiskovalnega sodnika okrožja Zadar. Ta jih je izpustil na prostost, od koder se bodo zagovarjali.

Najstniki, ki so posilili mladoletnico, sicer živijo v istem mestu, kot žrtev, zato jim je bila odrejena prepoved približevanja in prepoved komunikacije s 15-letnico.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice