FOTO: yourpassport.blog
Ste že slišali za mlad par, Laro Kamenik in Uroša Polajzerja, ki živita od svojih platform, in sicer Instagram profilov in bloga Your Passport, medtem ko potujeta, beležita potovalne izkušnje in pišeta vodnike?

Tako rekoč je s pisanjem pričela Mariborčanka Lara, ko se je po zaključenem študiju odpravila kot stevardesa delat v Združene arabske emirate. Da pa je nedolžen blog prerasel v posel, ki mu iz dneva v dan sledi več ljudi, pa se je zgodilo letošnjega februarja, po tem, ko je srečala Štajerca in  svojega zdajšnjega partnerja Uroša Polajžerja, s katerim sta se resno preusmerila tudi na Instagram.

Pred tem sta že potovala po Rimu, Maroku, Abu Dabiju, Dubaju in Amsterdamu, tako rekoč službeno pa sta obiskala Bali, Jordanijo, Benetke, Amalfijsko obalo, Šrilanko, Kapadokijo, Grčijo, Mehiko pa tudi Bled.

Kljub lastni začetni investiciji sta s privlačno vsebino blogov in objav na Instagramu pritegnila pozornost turističnih ponudnikov in hotelov, ki jima danes v namen reklame že nudijo prevoz, nastanitev, oblačila in druge razne blagovne znamke, kakor danes tudi služi že veliko modnih blogerk. 

Za Siol.net sta pojasnila, da so bile hotelske nočitve po njunih izračunih v obdobju zadnjih štirih mesecev skupno vredne 20 tisoč evrov; najdražja vila naj bi stala kar tri tisoč, najcenejša nočitev pa 250 evrov. Ob tem pa sta tudi plačana za oglaševanje. A poudarjata tudi na zahtevnost in raznovrstnost dela, s katerim se spopadata, saj morata urejati vse od pisanja, fotografiranja in grafičnega oblikovanja, kot tudi do trženja, računovodstva, oglaševanja …

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice