Indijski mediji Štajerca povezujejo z večjo organizirano kriminalno mrežo. V sklopu akcije so namreč zaplenili več kot 100 kosov strelnega orožja, meso in kože eksotičnih živali.

Indijski preiskovalci so tudi uradno obvestili slovensko zunanje ministrstvo, da so v soboto zvečer na letališču v New Delhiju aretirali 52-letnega Slovenca, ki ga sumijo trgovine z orožjem. Zanj so odredili dvotedenski pripor, saj je skupaj z indijskima sopotnikoma v Indijo prinesel 25 kosov orožja v vrednosti slabih 650 tisoč evrov. Kot poroča 24ur.com, so mu oblasti dovolile, da se je javil ženi v Sloveniji s pismom v angleščini, v katerem je zapisal, da je bil aretiran zaradi napačno deklarirane pošiljke.

Gre za Borisa Sobotiča Mikoliča iz Poljčan, ki je član Strelskega društva Slovenska Bistrica, poleg tega na Pragerskem vodi trgovino s športno opremo in orožjem. Letos je že tretjič potoval v Indijo, tokrat iz Ljubljane preko Carigrada v New Delhi, namenjen pa naj bi bil na strelsko tekmovanje.

Če bodo indijske oblasti dovolile, ga bo te dni v priporu lahko obiskal predstavnik slovenskega veleposlaništva. 

Zgodba v Indiji zveni precej drugače ...

Na drugi strani sveta pa mediji te dni poročajo o razbitju velike preprodajalske mreže, ki naj bi trgovala z orožjem in prepovedanimi deli eksotičnih živali. Indijski mediji namreč Slovenca povezujejo z veliko večjo organizirano kriminalno mrežo, v sklopu akcije so namreč zaplenili več kot 100 kosov strelnega orožja, meso in kože eksotičnih živali. V operaciji pa so bili aretirani tudi pomembni akterji, med drugim upokojeni indijski polkovnik in indijski profesionalni strelec.

Sodeč po Facebook profilu ima aretirani Štajerec v Indiji veliko prijateljev.

Vsi trije naj bi pred sodnika stopili 15. maja. Se je Slovenec med njimi znašel po pomoti?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice