Čedalje bolj priljubljeno je tako imenovano recikliranje daril, tega se poslužujejo predvsem Italijani. Letos naj bi s tovrstnim recikliranjem daril privarčevali okoli 3,3 milijarde evrov.

Vse več Italijanov prejeta darila bodisi podari naprej drugemu, jih proda prek spleta ali vrne v trgovine, ugotavlja raziskava zadružne zveze Confcooperative, takšna praksa pa je v zadnjih letih vse pogostejša.

Skupni obseg prihrankov pa naj bi bil s takšno prakso v letošnjem božično-novoletnem obdobju za okoli pol milijarde evrov višji kot lani, takšnih reciklatorjev daril pa je vsako leto več, poroča STA po italijanski tiskovni agenciji Ansa.
 

Tri oblike reciklaže

Obstajajo tri glavne oblike reciklaže, najbolj pogosta pa je ta, da ljudje prejeta darila podelijo nekomu drugemu in jim jih tako ni treba kupiti. 

Druga oblika je, da ljudje darila vrnejo v trgovine in v zameno dobijo bone ali kakšno drugo ugodnost. 

Tretji način reciklaže pa je prodaja daril prek spletnih platform. 

Kaj povprečno največ reciklirajo?

Italijani v največji meri reciklirajo živila, kot so buteljke vin in penin ter razne sladkarije na čelu s tradicionalnim panettonejem, oblačila, obutev in kozmetiko ter knjige. Na ta način privarčevana ali pridobljena sredstva namenijo za povečanje prihrankov ali nakupe zase, poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gasilec lojz (nepreverjen)

kakšni bedaki
Flaše nosijo nazaj v trgovine
Jz nosim nazaj v trgovine edino prazne flaše
da si s temi penezi potem
lahko kupim polne

Starejše novice