Nemški okoljevarstveniki opozarjajo, da imajo električni skiroji negativen vpliv na okolje. Z njimi prevozimo pot, ki bi jo lahko tudi prehodili, okolje pa obremenjujejo bolj kot kolesa.

Električni skiroji, ki so vse bolj priljubljeni in pogosti tudi v naših mestih, niso tako zelo okolju prijazni, kot se zdi, opozarja nemška okoljevarstvena agencija Green Environment (UBA)

Kolesa veliko manj obremenjujejo okolje

»Poti, ki jih uporabniki prevozijo s skiroji, bi lahko prehodili, prevozili z vlakom ali kolesom,« je dejala predsednica UBA Maria Krautzberger, poroča STA.

Je tudi mnenja, da bi morali ponudniki skiroje postaviti na mestna obrobja, saj bi uporabniki z njimi premagovali daljše razdalje in nadomeščali avtomobile.

V mestu še vedno preveč avtomobilov

 STA poroča, da je Krautzbergerjeva spomnila na preveliko uporabo avtomobilov v mestih, saj pomembno prispevajo k onesnaževanju zraka in večjemu hrupu. Mestne oblasti je pozvala, da podaljšajo kolesarske poti in zgradijo nove pločnike, da bi čim več ljudi prepričali k uporabi drugih oblik prevoza in hoji, še poroča STA.

Električni skiroji dopolnjujejo javni prevoz

Nemški minister za transport Andreas Scheuer pa zagovarja uporabo električnih skirojev in je mnenja, da so pomembna dopolnitev javnega prevoza v urbanih središčih. Kot poroča STA  je predlagal, da bi lahko z električnimi skiroji uporabljali cestne pasove, ki so namenjeni avtobusom, vendar je bil njegov predlog deležen številnih kritik, tako s strani predstavnikov policije kot tudi javnega prevoza.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice