Svetovni portal Pornhub je predstavil podatke za leto 2017. V povprečju je portal dnevno beležil 81 milijonov obiskov, naloženih je bilo več kot 4 milijone posnetkov.

Kaj nam sporočajo omenjeni podatki? Da prav gotovo pornografske vsebine niso zgolj zabava, temveč tudi obsežen posel. Med drugim to nakazuje pogled na 50 najbolj obiskanih spletnih strani, kjer se tovrstna spletišča redno uvrščajo med svetovno elito. 

Obisk povečal za 23 sekund, prednjačijo Filipinci

Povprečen obisk na spletni strani je trajal sekundo manj kot deset minut. To pomeni, da se je povprečna dolžina obiska na spletni strani glede na preteklo leto podaljšala za 23 sekund. Sicer v povprečju najdaljše obiske beležijo Filipinci, ki so v povprečju zmogli dobrih 13 minut. 

Zanimiv je pogled na podatke, ki prikazujejo najbolj priljubljeno obdobje dneva za brskanje po Pornhub-u. Vrhunec obiski dosežejo med enajsto uro zvečer in polnočjo. Najbolj priljubljen dan je nedelja, medtem ko promet najbolj upade ob petkih. Seveda se tekom leta pojavljajo globalni dogodki, ki vplivajo na promet. V času, ko sta se Real Madrid in Juventus borila za najprestižnejšo evropsko klubsko lovoriko, je promet na Pornhub-u občutno upadel predvsem v obeh državah, ki sta imeli finalista, in sicer v Španiji za 18 odstotkov ter v Italiji za 14 odstotkov. Ko sta se v ringu spopadla Floyd Mayweather in Connor McGregor, je Pornhub beležil 12-odstotni upad prometa. Ne samo globalni dogodki, tudi praznični dnevi imajo svoj vpliv na obisk. Tako je na svetovni ravni na predbožični večer (med šesto uro popoldne in polnočjo) promet upadel za kar 29 odstotkov, še za dodatnih 8 odstotkov pa je promet upadel na silvestrski večer.

Že pred časom je Pornhub ugotavljal vpliv priljubljene serije Game of Thrones na obisk portala. Podatki, ki sicer izkazujejo vpliv v ZDA, kažejo, da je v času predvajanja premiere sedme sezone, obisk na portalu upadel za 4,5 odstotkov.

Slovenke nad globalnim povprečjem 

Žal tokrat Pornub ni pripravil analize za Slovenijo, zato so nam lahko v pomoč zgolj podatki iz leta 2016. Povprečen obisk Slovenk in Slovencev je v predpreteklem trajal 8 minut in 50 sekund.

Slovenke so ustvarile 30 odstotkov slovenskega prometa, kar pomeni, da ženske v Sloveniji v večjem odstotku obiskujejo spletno stran, kot je to značilno za globalno povprečje. 

Pornhub je pripravil obsežno analizo, izsledki pa so na voljo tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice