FOTO: Twitter/Azzam Ameen
Število žrtev velikonočnih napadov z eksplozijami na Šrilanki, je naraslo na 290. Več kot 500 ljudi je ranjenih, policija pa je aretirala 24 ljudi.

Šrilanko so na velikonočno nedeljo pretresle serije eksplozij v cerkvah in hotelih. Po zadnjih informacijah je v napadih življenje izgubilo 290 ljudi, več kot 500 pa je ranjenih. Odgovornosti za napadeni prevzel še nihče, šrilanška policija pa je v povezavi z napadi aretirala 24 ljudi.

Preiskava se nadaljuje, pojavili so se novi dokazi, da naj bi vsaj tri napade izvedli samomorilski napadalci. Oblasti so odkrile kombi, s katerim naj bi se prevažali napadalci, ter hišo na obrobju glavnega mesta Kolombo, kjer naj bi bivali, poroča nemške tiskovna agencija dpa.

Oblasti eksplozije obravnavajo kot teroristični napad, na celotnem otoku pa velja policijska ura. Tako so na Šrilanki ostale zaprte šole in univerze, ustavili so tudi trgovanje na borzi.

Med žrtvami je najmanj 35 tujcev, med njimi so ameriški, britanski, kitajski, nizozemski, danski, portugalski in indijski državljani. Po do zdaj znanih podatkih slovenskega zunanjega ministrstva slovenskih državljanov ni med žrtvami napadov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Upam na hudo hudo mascevanje,
Sedaj bo slo oko za oko'imam obcutek

Starejše novice