Število žrtev novega virusa na Kitajskem narašča. Širjenje virusa s Kitajske prestrašilo tudi evropske vlagatelje.

Število žrtev izbruha novega virusa na Kitajskem se je povzpelo na 80. Oblasti v provinci Hubei, ki je žarišče izbruha nove vrste koronavirusa, so sporočile, da je za virusom umrlo še 24 ljudi, zabeležili pa so 371 novih primerov. Kitajska vlada je podaljšala praznike ob kitajskem novem letu do 2. februarja, poroča STA.

Skupaj z najnovejšimi podatki iz Hubeija je število potrjenih primerov novega virusa po vsej državi več kot 2300, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kitajska vlada je medtem sporočila, da je podaljšala praznike ob kitajskem novem letu do 2. februarja, s čimer želi zajeziti širjenje virusa. Prazniki, med katerimi se odpravi na pot več sto milijonov Kitajcev, naj bi se sicer končali v četrtek.

Kitajski premier Li Keqiang je danes prvič obiskal mesto Wuhan, kjer so konec lanskega leta zabeležili prvi primer novega virusa. Kot je sporočila vlada v Pekingu, je Li, ki je bil oblečen v modro zaščitno obleko, na obrazu pa je imel masko, v 11-milijonskem mestu pregledal in vodil prizadevanja za vzpostavitev nadzora nad virusom.

V Wuhan so  poslali tudi dodatno zdravstveno osebje

Oblasti so v mesto napotile 959 zdravstvenih ekip iz sedmih provinc in sedem dodatnih nadzornih ekip. Bolnišnice v Wuhanu so polne ljudi, ki potrebujejo zdravniško pomoč, zdravniki in medicinske sestre pa delajo neprekinjeno, poročajo kitajski mediji.

Mongolija je medtem zaprla mejo s Kitajsko za vozila in pešce. Poleg tega bodo do nedelje zaprti vrtci, šole in univerze. V Mongoliji do zdaj niso zabeležili še nobenega primera novega koronavirusa.

V Wuhanu študira 31 mongolskih študentov, ki naj bi se danes s pomočjo kitajskih oblasti vrnili v domovino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Širjenje virusa s Kitajske prestrašilo tudi evropske vlagatelje

Strah zaradi širjenja smrtonosnega virusa s Kitajske se je naselil tudi na evropske borze. Indeksi so uvodoma potonili, v primerjavi z dolarjem pa se je pocenil tudi evro.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice