Na Dunaju je danes zvečer prišlo do terorističnega napada. V teku je velika policijska akcija.

Trenutno je na Dunaju obsežna policijska akcija. Napadi so se po prvih informacijah zgodili pred vsaj dvema restavracijama in pred judovskim centrom. Območje je ograjeno.Oblasti so ljudi pozvale, naj se umaknejo na varno.

Po prvih informacijah je bilo v napadu več ranjenih. Po poročanju časnika Kronen Zeitung se je eden od napadalcev s pomočjo eksploziva, ki ga je imel na sebi, razstrelil. Zločinci so v restavraciji med streljanjem odpeljali talce.

Dunajska policija na Twitterju zapisala, da se je streljanje začelo okoli 20. ure na ulici Seitenstettengasse v prvem dunajskem okrožju. Do streljanja je vse skupaj prišlo na šestih različnih krajih prestolnice. V napadu je sodelovalo več osumljencev, oboroženih s puškami. Enega je policija ubila.

Napadalci so najmanj enega mimoidočega ubili, še več pa je bilo ranjenih. Med slednjimi je tudi en policist, je policija še sporočila na Twitterju. Dunajske zdravstvene oblasti so sporočile, da je bilo ranjenih 15 ljudi. Od tega je najmanj sedem huje poškodovanih, navaja APA.

Ozadje napada zaenkrat še ni znano. V več medijih poročajo o tem, da naj bi bila cilj napadalcev tamkajšnja sinagoga, vendar je predsednik judovske skupnosti te trditve ovrgel.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
obcan554 (nepreverjen)

Mestna občina Maribor še naprej zbira donacije in ta denar pol posoja revezem, pa tega si Alan Ford ne bi izmislil.

Starejše novice