Biografija bo izšla februarja, avtor dela je novinar Vito Divac.

Danes je Tina Maze sklenila svojo izjemno kariero ter po tekmi predstavila biografski roman z naslovom Jaz. Tina. Biografija bo izšla februarja, avtor dela je novinar Vito Divac. Pogovor s Tino je vodil Igor E. Bergant, med drugim pa je spregovorila tudi o izjemni karieri.

V svoji knjigi se najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov povsem odpre. Gre namreč za globoko osebno izpoved, ki se prepleta s potekom športne zgodovine. Dvome, misli in čustva Mazejeve v knjigi s svojim zornim kotom dopolnjuje športni novinar Divac, ki je Tino spremljal od njenega samega začetka.

Na začetku knjige je Tina Maze zapisala: »Če niste pripravljeni na vse, zares vse, raje zaprite knjigo. Ni vse lepo, kar se sveti!«

Divac pa za STA komentira: "Pisal sem leto in pol, ker je bilo vedno kaj novega. Najprej sem hotel dokončati delo po koncu tekmovalnega obdobja Mazejeve, pa sem vesel, ker se to ni primerilo. Vmes se je marsikaj zgodilo, po premoru Tina tudi drugače razmišlja, kot je tedaj. Želel sem predstaviti Tino takšno, kot je v resnici, na temelju njenih dnevnikov."

Ob 20.00 bo na Trgu Leona Štuklja prireditev Hvala, Tina. Prireditve se bo udeležil tudi premier Miro Cerar.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice