Že z enim samim klikom lahko storimo veliko za našo prihodnost.

Naslednje leto, 26. maja, bodo tudi v Sloveniji potekale evropske volitve. Pri tem je Evropski parlament zagnal projekt Tokrat grem volit, s katerim želi povezati državljane, ki verjamejo v povezano Evropo, ter z njihovo pomočjo povečati interes za Evropsko unijo in politično participacijo pri njeni gradnji oziroma razvoju.

Slovenija je na zadnjih volitvah zabeležila eno izmed najnižjih udeležb na evropski ravni (24,55 %), še bolj pa je skrb vzbujajoč podatek, da je na volišča odšel samo vsak sedmi mladi volivec. Evropa je soočena s številnimi izzivi (brexit, vzpon populizma, prevpraševanje demokratičnih vrednot), zato okoliščine zahtevajo nove pristope pri širjenju pozitivnih vidikov evropskega povezovanja in spodbujanju politične participacije.

Nov pristop predstavlja tudi pobuda Tokrat grem volit

Pri Informacijski točki Europe Direct Pomurje so nam dejali, da je cilj pobude povezati proevropsko naravnane državljane in z njihovo aktivno pomočjo razširiti poziv na volišča. 

Tako posameznike in skupine vabijo k vpisu na spletno platformo tokratgremvolit.eu , na podlagi katere bodo obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovejo tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.  

Za tiste, ki jim digitalni svet ni najbližje, pa so sicer na voljo razglednice Tokrat grem volit, ki jih bo moč prejeti v okviru aktivnosti Informacijske točke Europe Direct Pomurje in Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice