Italijanski potniški trajekt, na krovu katerega je okoli 250 potnikov in 92 članov posadke, je na poti iz Ancone za Split obstal sredi Jadrana.

Trajekt z okoli 350 ljudmi na krovu je iz Ankone izplul sinoči okoli 20.30, a je tekom noči na poti do Splita ostal brez pogona.

Kot poroča hrvaški Index, naj bi se trajekt trenutno nahajal okoli 10 navtičnih milj jugozahodno od Kornatov. Potniki bi v Split morali prispeti okoli sedme ure zjutraj.

Reševanje je prestavljeno, še poročajo hrvaški mediji, med potniki pa ni poškodovanih. Valovi so precej visoki, trajekt po zagotovili oblasti s pomočjo enega motorja nadzorovano, a zelo počasi, pluje po gladini.

Strokovnjaki še ne vedo, ali bi trajekt reševali proti Zadru ali proti Splitu. Proti trajektu je sicer iz Zadra pred 12.00 krenilo reševalno plovilo, tako imenovani vlačilec, ki naj bi okvarjen trajekt doseglo šele čez dve uri. Potreboval bo med osem in dvanajst ur, da bo prepeljal trajekt do kakšnega izmed pristanišč.

Slednje je potrdil tudi šef luške kapitanije v Šibeniku Robert Baljkas, ki je za regionalno televiziji N1 povedal, da so v pomoč nekaj pred poldnevom poslali vlačilec iz Zadra, a se niso še odločili ali bodo potnike prepeljali v najbližje pristanišče ali v Split.

Potrdil je, da kljub težavam s trajekta niso zahtevali evakuacije potnikov ter da nihče na plovilu ni ogrožen niti poškodovan. Prav tako ne obstaja možnost, da bi trajekt nasedel.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice