V hrvaškem Rovinju te dni razburjajo nekatere menjalnice, ki s provizijami odirajo turiste.

Turisti na Hrvaškem po poročanju tamkajšnjih medijev opozarjajo na visoke proviziji pri menjavi evrov za kune. Če se večina Rovinjčanov bori za vsakega gosta, nekateri s svojo sebičnostjo in lastnim interesom mečejo slabo luč na mesto, piše Glas Istre

Podjetje »Auro Domus« iz Rovinja, ki se je do nedavnega večinoma ukvarjalo z odkupom zlata in sreba, ima od srede junija v mestu šest menjalnic.

V njihovih poslovalnicah za sto evrov dobite le 610 kun, čeprav je devizni tečaj v tem času približno 744 kun za 100 evrov.

Zakoniti rop

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turistične zveze Pulja je za HTV povedala, da so visoke provizije v nekaterih menjalnicah presenetile tudi turistične delavce. Prepričana je, da gre za zakoniti rop.

»Eno je, če je srednji tečaj 7,5 kune za evro in ga spremenijo na 7,3 kune, drugo pa, če ga spremenijo na 6,1 kuno,« je dejala za HTV.

Rovinjčani ogorčeni

Mimoidoči na ulicah Rovinja je za portal Glas Istre dejal, da je to sramota za ves Rovinj. Vsi se namreč trudijo, da gostje pridejo in se dobro počutijo, »to, kar počne ta menjalnica, pa nam je v škodo«. Dodaja še, da bi vsi morali prispevati k temu, da bodo gostje ugotovili, da so »rumene« poslovnice njihov sovražnik.

V podjetju »Auro Domus« so za HTV sicer pojasnili, da se tečaj pri njih razlikuje glede na lokacijo podružnice. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

In kaj je se novega? Zakaj zacudeno kdaj pa ustas ni goljufal sebi v korist...

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Dvigni na bankomatu, izberi brez konverzije in ni težav. Plačuj s kartico in tudi ne bo težav. Kdor pa še vedno po starem, z gotovino posluje, pač plača.

Zikollino (nepreverjen)

Kdaj si nazadnje?
Strošek dviga se razlikuje od 'lastnika' do lastnika ... od 5-6€/100€ ... ne delaj se pametnega ... cash je cash ... pogledaš kurz in voila ...

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Kje pa dviguješ s takšnim stroški? Se vidi, da si še po starem. Cash v žepu, to je to. Nič, hudega, saj ti plačaš visoke provizije. Jaz ne,.

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

S svojo valuto (nepreverjen)

bi tut slovenija pridobila ... Ne samo narodno identiteto !?!

Starejše novice