Ameriški tehnološki velikan Uber je v Berlinu zagnal izposojo električnih koles, s čimer želi popraviti vtis, ki so ga naredili na domačine. Izposojo električnih koles po zaslugi podjetja Oven Maribor že ima.

»Naš začetek v Nemčiji je bil slab. Tu smo, da poskusimo še enkrat,« je po poročanju STA na predstavitvi storitve za izposojo koles pred dnevi v Berlinu dejal prvi mož družbe Dara Khosrowshahi.

Uber, ki je v Nemčiji prisoten v Berlinu in Münchnu, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa tako kot že marsikje drugje tudi v Nemčiji naletel na ostre kritike. Uber so napadajo predvsem taksisti, ki v njem vidijo nelojalno konkurenco. Izposojo električnih koles Uber že ima v San Franciscu in Washingtonu, z uvedbo te storitve v Berlinu pa želijo mestu ponuditi okolju prijazno mobilnostno rešitev, ki naj bi reševala problematiko velike prometne gneče.

Maribor izposojo električnih koles že ima

Zanimivo, v Mariboru je izposoja električnih koles po zaslugi podjetja Oven prisotna že kar nekaj časa. Z aprilom pa je pričela z delovanjem velika izposojevalnica električnih koles v centru mesta, kjer je za izposojo na voljo 15 električnih koles.

Projekt vodi podjetje Oven, sodelujeta pa tudi Zavod za turizem Maribor - Pohorje in Bike Lab. Izposojevalnica koles v prostori Bike Laba na Gosposki 11 obratuje vsak dan med aprilom in oktobrom med 8. in 19. uro, za vikend pa med 10. in 19. uro.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice