Najstarejši moški na svetu je bil nekdanji učitelj in inženir Bob Weighton iz mesteca Alton v Veliki Britaniji

Po navedbah družine je Weighton umrl mirno v četrtek med spanjem zaradi raka. »Bob je bil izjemen človek. V številnih pogledih je bil velik vzornik,« so po poročanju nemške tiskovne agencija dpa še sporočili.

Po podatkih Guinnessove knjige rekordov je Weigton jesen svojega življenje preživljal v varovanem stanovanju. Za seboj je pustil veliko družino: tri otroke, od katerih živita še dva, deset vnukov in 25 pravnukov. Rodil se je 29. marca leta 1908, svoj 112. rojstni dan pa je praznoval ravno v času karantene zaradi koronavirusa. 

V preteklosti je dejal, da je življenje sprejel takšno, kot je bilo. Preživel je več operacij, tudi na kolkih. Zbolel je tudi za malarijo. »Preživel sem in tukaj sem,« je takrat dejal, piše STA.

Weighton je naziv najstarejšega moškega na svetu prejel februarja letos. Nasledil je Japonca Chitetsuja Watanabeja, ki je umrl tik pred svojim 113. rojstnim dnevom. Njegov recept za dolgo življenje je bil veliko smeha, malo jeze ter dnevno ukvarjanje s športom in matematiko.

Najstarejši moški na svetu je sedaj Dumitru Comănescu iz Romunije, ki je star častitljivih 111 let. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice