Univerza v Mariboru med 600 najboljših univerz na svetu in tako tudi letos najvišje uvrščena med slovenskimi univerzami.

Vsako leto je objavljena lestvica najboljših svetovnih raziskovalnih univerz. Timesova lestvica ocenjuje, kako univerze uresničujejo svoja temeljna poslanstva na področjih poučevanja, raziskavanja, vpliva njihove znanstveno-raziskovalne in umetniške dejavnosti, prenosa znanja v gospodarstvo in mednarodne vpetosti. V razvrščanje je vključenih več kot 1.300 najboljših svetovnih univerz, podatki o 980 najboljših pa so bili objavljeni ta teden.

Mariborska univerza najboljša v Sloveniji

Univerza v Mariboru je tudi to leto najvišje uvrščena med slovenskimi univerzami. Na lestvici je razvrščena med 600 najboljših svetovnih univerz, Univerzo v Ljubljani pa lahko najdemo med najboljših 800.

Med najboljšimi tudi univerzi iz Gradca

Izmed naših sosednjih držav so se na lestvici najbolje odrezale univerze iz Avstrije. Najvišje, na 161. mestu, je Univerza na Dunaju, sledij ji Tehnološka Univerza na Dunaju, ki se uvršča med 300 najboljših svetovnih univerz. Med mesti 301 in 350 sta razvrščeni Srednjeevropska univerza v Budimpešti in Univerza v Innsbrucku, med 400 oziroma 450 najboljšimi pa lahko najdemo tudi nam najbližnji univerzi iz Gradca, Tehnološko Univerzo v Gradcu in Univerzo v Gradcu. Madžarske univerze zaostajajo za mariborsko, zagrebška univerza pa je uvrščena na lestvici za 801. mestom. Podrobnejše podatke si lahko ogledate na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice