Strah pred okužbami s koronavirusom v slovenskih vrtcih se širi, predvsem zaradi dogodkov iz Dunaja, kjer so morali nedavno zaradi okužb popolnoma zapreti vrtec.

Razlike v ukrepih preventivnega nošenja mask, razlika v velikosti vrtčevskih skupin, razlike v delovnem času in razlike v higienskih ukrepih. Avstrijski vrtci se namreč v nasprotju z državnimi šolami ne morejo zanašati na enoten pravilnik preventivnih ukrepov, saj so zanje pristojna posamezna avstrijska okrožja.

Prav v 23. okrožju Dunaja, natančneje v Carlbergergasseju, se nahaja vrtec Wiener Kinderfreunde, ki so ga danes začasno zaprli zaradi okužbe s koronavirusom. Kot poroča avstrijski Wien heute, je tam s koronavirusom okužen eden izmed negovalcev vrtca.

V stiku z okuženim negovalcem so bili tako drugi negovalci kot tudi starši in 35 otrok, zaradi česar so te sedaj preventivno testirali.

Vrtci, za razliko od šol, so v Avstriji v pristojnosti posameznih okrožij. Tako na primer na Dunaju ni enotne ureditve, kako naj v času epidemije koronavirusa delujejo vrtci, predvsem zaradi povečanega števila otrok, za katere je potrebno skrbeti. Prav zaradi tega so se izpostavili številni delavci v vrtcih, ki skupaj opozarjajo, da lahko pride do pravega vrtčevskega kaosa, če se bo v vrtce vrnila večina otrok.

Lahko kaj podobnega pričakujemo tudi pri nas?

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
markow83 (nepreverjen)

Je boljše, da se širi v vrtcih kot pa v DSO. Nekje se mora.

Navijac (nepreverjen)

Un drug vzgojitelj je imel pa gripo,tretji negovalec pa bronhitis-)

Starejše novice