Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Maribor so sporočili, da bodo v Ormož danes pripeljali šest bivalnikov. Razkrili so tudi, čemu bodo služili.

Zaradi učinkovitejše organizacije dela in zaradi zagotavljanja zdravja pri delu bodo danes na Policijsko postajo Ormož pripeljali in jutri v funkcionalno celoto postavili šest kontejnerjev oziroma bivalnikov.

»Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev,« so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Podobne kontejnerske funkcionalne celote so že postavljene na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Koper.

Zakaj so se odločili za postavitev kontejnerjev?

Lani je bilo na ozemlju Republike Slovenije obravnavanih 73 odstotkov več nedovoljenih prehodov državne meje kot leto poprej.

Znaten porast nedovoljenih prehodov državne meje so zabeležili tudi na območju Policijske uprave Maribor. Lani so obravnavali 1.449 nedovoljenih prehodov, kar predstavlja 195-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2018.

Največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, so v preteklosti prijeli prav na območju Policijske postaje Ormož.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
frančka (nepreverjen)

Če jih ne bodo spustili v Slovenijo nimajo kaj pripravljati kontejnerjev .

LudiRudi (nepreverjen)

Janša bo rešil Slovenijo ! On je domobranski heroj .

Starejše novice