Slika je simbolična
V mestu Rovinj na Hrvaškem se ne spopadajo le s koronavirusom in klavrno turistično sezono, temveč tudi z divjimi svinjami.

V priljubljenem hrvaškem turističnem mestu Rovinju se že nekaj mesecev spopadajo z divjimi prašiči. Po poročanju hrvaških medijev se živali ponoči sprehajajo po predmestjih oziroma vse bližje središču mesta, ljudi pa se ne bojijo.

Nočni pohodi divjih prašičev po Rovinju po poročanju STA trajajo že nekaj mesecev. V zadnjem času so zabeležili tudi nekaj napadov teh živali na ljudi. Divji prašiči so še posebej agresivni, če imajo mladiče ali se počutijo ogrožene. Zato se jim je najbolje izogibati.

Priče so povedale, da se počutijo varne, ko so v avtomobilih. Domačini se pritožujejo tudi zaradi škode, ki jo živali povzročajo na vrtovih in kmetijskih površinah.

Bodo divje prašiče streljali tudi tam, kjer je divjad zaščitena?

Po poročanju hrvaške komercialne televizije Nova TV so lovci letos na območju Rovinja ustrelili 122 divjih prašičev, letos pa jih bodo smeli več. Na zaščitenih območjih okoli Rovinja pa lov ni dovoljen.

Mesto Rovinj v skladu s hrvaškimi zakoni pripravlja poseben program, ki bo omogočal odstrel divjih prašičev tudi na območjih, kjer je divjad sicer zaščitena, je še poročala Nova TV.

Rovinj

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Priljubljeno hrvaško obmorsko letovišče se sooča z napadi divjih svinj !
Kuda idu divje svinje ??

Duplchan (nepreverjen)

To so Kanglerjevi pujčeki na dopustu .

Starejše novice