Fotografija je simbolična.
Slovenska vojska je danes sporočila, da so vojaki na misiji Neomajna odločenost v Iraku, ki so nameščeni v bazi v Erbilu, ki je bila ponoči tarča iranskega napada, dobro.

Zgodaj zjutraj je z njimi potekala potekala videokonferenca, na kateri so sodelovali predsednik republike Borut Pahor, obrambni minister Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc.

Iran je ponoči izstrelil več balističnih izstrelkov proti ameriškim in koalicijskim silam v Iraku, tarča sta bili oporišči v Al Asadu in Erbilu, kjer so nameščeni tudi slovenski vojaki.

Kot je prek Twitterja sporočila Slovenska vojska, so se vojaki zaradi detonacije v bližini baze Stefan v Erbilu kmalu po polnoči umaknil v zaklonilnik in so dobro, glede na okoliščine. To je potrdilo tudi obrambno ministrstvo.

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, se je po celonočni izmenjavi informacij še pred 6. uro zjutraj na posvetovanju o razmerah po iranskih napadih na ministrstvu za obrambo sešel z obrambnim ministrom Erjavcem.

Čim prej si je želel tudi slišati s pripadniki Slovenske vojske v Iraku. 

V Erbilu so tudi nemški vojaki. Nemška vojska je ponoči po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prav tako sporočila, da so njihovi vojaki dobro.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Najboljši komentar je bil zapisan na RTVS ;
Si lahko predstavljate, pod kakšnim pritiskom je bil naš predsednik republike, ko je izbiral med plavim puloverjem in rjavo vetrovko? In to zgodaj zjutraj.

Starejše novice