Mesto je zavito v molk. Ljudje so pretreseni.

München je še vedno pretresen od petkovega strelskega pohoda 18-letnega Nemca iranskega rodu, ki je brez usmiljenja ubil devet ljudi in jih ranil 16, nato pa si sodil sam. Strah in paniko domačinov je v času napada na lastni koži izkusila mlada Slovenka, ki živi in dela v bavarski prestolnici. Kot je dejala za Mariborinfo, je mesto še danes zavito v molk: "To je bil najbolj strašen dan za Bavarce, predvsem za prebivalce Münchna."

Ljudje so bežali, bilo je strašno

V času napada je bila v središču mesta s partnerjem, naenkrat je zavladala panika. "Sem še vedno šokirana, tudi sama se doživela strah in trepet ljudi, ki je včeraj zvečer zavladal v samem mestnem jedru. Zavladala je panika, ljudje so bežali, nastal je prometni kaos, bilo je strašno." Mlada sogovornica, ki želi ostati neimenovana, priznava, da takšnega dogodka v Münchnu, ki velja za eno najbolj varnih mest v Evropi, ni pričakovala.

V mestu je tišina

Tudi s partnerjem sta se z avtom takoj odpravila domov. Namesto petnajstih minut, kolikor se ponavadi potrebujeta do svojega prebivališča, sta zaradi prometnega kaosa potrebovala kar uro in pol: "Ljudje tukaj so pretreseni, samo mesto je danes zavito v molk in tišino, prav tako se zavedajo, da jevarnega in brezskrbnega življenja skorajda konec." Zaradi napada so sicer v bavarski prestolnici ta konec tedna odpovedali številne prireditve.

Spomnimo ...

Napadalec je začel streljati v petek popoldne v restavraciji hitre prehrane McDonald's, nato se je preselil na ulico in kasneje vstopil v trgovsko središče Olympia blizu olimpijskega stadiona. Policija je sicer danes ugotovila, da napadalec ni bil povezan z Islamsko državo, ampak je imel psihične težave. Pri njem so celo našli material o strelskih pohodih v preteklosti.

To je bil že drugi napad v Nemčiji v zadnjih dneh. V ponedeljek je namreč 17-letni Afganistanec, sicer prosilec za azil, na vlaku na jugu Nemčije huje ranil pet ljudi. Napad naj bi imel islamistično ozadje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice