Na Hrvaškem razmišljajo o zaostritvi protikoronskih ukrepov. Na zloglasni plaži Zrće na otoku Pag so medtem napovedali, da bodo dovolili vstop na zabave le cepljenim osebam.

Hrvaški mediji neuradno poročajo, da naj bi hrvaški štab civilne zaščite razmišljal o zaostrovanju protikoronskih ukrepov. Ti se bodo najverjetneje nanašali na strožjo omejitev števila ljudi na dogodkih.

Kot poroča Jutarnji list, bodo zaostrili ukrepe, saj si kljub višanju števila okužb ne želijo ustaviti turistične sezone. Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni je sicer pred dnevi vso hrvaško obalo uvrstil na oranžni seznam.

Zagotovo pa bodo strožji ukrepi čakali obiskovalce plaže Zrće. Napovedujejo namreč, da bodo vstop na zabave dovolili le cepljenim proti covid-19. 

Na zloglasni plaži Zrće se obetajo nove omejitve

Na tisoče in tisoče mladih z vsega sveta se prihaja zabavati na najljubše zbirališče žurerjev - Zrće. Za mnoge med njimi pa je bil neizogiben kraj Noa Beach Club. Ta napoveduje še strožje ukrepe za vstop v klub. 

Josipa Žižić skupine Noa je za Jutarnji list povedala, odločitve ne razumejo kot diskriminacijo. Meni, da gre za izjemno profesionalno in odgovorno odločitev in ob tem poudarja, da je varnost zaposlenih in gostov na prvem mestu. 

»Cepljenje je seveda odločitev vsakega posameznika in vsak se bo sam odločil, ali želi izpolniti ta pogoj za vstop v naš objekt,« pravi, a dodaja, da bo ta projekt prispeval k razvoju in varnosti hrvaškega turizma.

Zrće tako želijo postati cona samo s cepljenimi in s tem dober zgled drugim turističnim krajem, je še povedala Josipa Žižić.

Cepljenje pred vstopom v klub? 

Trenutno je na zabave na plaži Zrće možno vstopiti z evropskim digitalnim covidnim potrdilom, v svojem testnem centru pa opravljajo tudi hitra antigenska testiranja.

Čeprav se sliši neverjetno, je Josipa Žižić za Jutarnji list potrdila, da razmišljajo o uvedbi cepljenja na lokaciji.

»Zagotovo pa je to še ena metoda, ki smo jo pripravljeni izvesti in organizirati, da ostanemo varni. Enako smo storili, ko smo uvedli hitro antigensko testiranje, ki ga vodi pristojna zdravstvena ustanova s svojim osebjem,« je pojasnila.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tragedija (nepreverjen)

ojoj kaj pa zdaj? nikoli bila tam in očitno nikoli ne bom

Starejše novice