Evropska unija nudi finančno podporo vsem tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje in veščine. Z omenjeno vsebino se ukvarja film Party Animal, ki ga je v okviru kampanje #EUandME režiral Yorgos Zois.

Svet se hitro spreminja in s tem tudi znanje in kompetence, ki jih potrebujemo za opravljanje svojega dela.

Evropska unija se v sodelovanju z vladami držav članic, sindikati, delodajalci in izobraževalnimi ustanovami trudi razumeti, katera znanja in kompetence bodo pomembne v prihodnosti, ter izboljšati kakovost usposabljanj.

Tako je program Erasmus+ namenil 14,7 milijarde evrov, da bi zagotovil možnosti pripravništev, izmenjave in izobraževanja, s katerimi lahko ohranjamo znanje in spretnosti na visoki ravni. Priložnosti za pridobivanje kompetenc in karierni razvoj pa nudita tudi Evropski socialni sklad in program Jamstvo za mlade. 

Še več koristnih informacij lahko najdete na spletni strani kampanje #EUandME

Informacijska točka Europe Direct Pomurje opozarja na Evropsko ogrodje kvalifikacij (European Qualifications Framework – EQF), ki delodajalcem po vsej EU omogoča razumevanje naših kompetenc.

To pomeni, da lahko brez skrbi nadaljujemo naše karierno izpopolnjevanje, vedoč, da bomo svoja znanja lahko uporabili kjerkoli v EU, kjer želimo živeti. Svoje znanje in kompetence lahko predstavimo tudi v življenjepisu Europass. Tako se lahko preprosto prijavimo na prosto delovno mesto ali usposabljanje v katerikoli državi članici EU. V okviru pretekle generacije mreže Europe Direct je bil posnet film ob 30. obletnici programa Erasmus, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Vse za ples

Alex je energičen petindvajsetletnik, ki bi naredil vse za ples. Njegova služba ga omejuje, počuti se ujetega, a nenadoma dobi iskrico navdiha.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice