Ste vedeli? S pametnim telefonom in nadgrajeno resničnostjo lahko vidimo, kako bi tiranozaver izgledal, če bi se pojavil na našem dvorišču.

Eno je brati o ogromnih dinozavrih, ki so včasih lomastili po Zemlji, čisto drugače pa si je predstavljati, kako bi bili videti, če bi živeli med nami. Google je v brskalnik vključil prav posebno funkcijo, s katero lahko poleg osnovnih informacij o dinozavrih vidimo tudi, kako bi ta bitja izgledala v svoji pravi velikosti. 

Sprehod v davni čas dinozavrov

Z novo funkcijo nadgrajene resničnosti je Google dodal deset različnih vrst dinozavrov v iskalnik Google. Vključeni modeli dinozavrov so že bili uporabljeni v video igri 'Jurassic World'.

To je celoten seznam razpoložljivih dinozavrov: tiranozaver, velociraptor, triceratop, spinozaver, stegozaver, brahiozaver, ankilozaver, parazavrolof, dilofozaver in pteranodon. 

Kako doživeti Jurski svet v malem? 

V Googlu preprosto poiščemo enega izmed naštetih dinozavrov in kliknemo »Prikaži v 3D«. S pomočjo kamere v našem mobilnem telefonu se generira model dinozavra in tako na videz pojavi v naši okolici. Prikaz dinozavra spremlja še zvok njegovih korakov in njegovo oglašanje.

Velikost dinozavra se prilagodi tako, da se prilega prostoru in velikosti zaslona. Vendar lahko kliknemo »Pokaži dejansko velikost« in opazujemo dinozavre v vsej svoji veličini.

Dinozavri niso edine živali, ki jih je mogoče postaviti v prostor na tak način. Googlova funkcija omogoča pogled levov, tigrov in psov z nadgrajeno resničnostjo. A vsekakor so dinozavri tisti, ki najbolj vzamejo dih. 

Zaradi omejitev strojne opreme omenjene funkcije ni mogoče videti na vseh mobilnih telefonih. Funkcijo lahko preizkusimo na telefonih z operacijskim sistemom Android 7 ali novejših. Uporabniki iPhone-ov pa potrebujejo napravo z iOS 11 ali novejšim operacijskim sistemom.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Taksen park je v Betnavskem parku . Tam najdes vse kar tja ne sodi .

ali pa ... (nepreverjen)

zurnal24 si/magazin/vip/hrvatice-sove-zamenjale-za-pornografijo-med-njimi-tudi-znana-slovenka-349667

Starejše novice