V sosednjem Gradcu je bila pozitivna na koronavirus ena izmed zaposlenih v tamkajšnjem vrtcu.

Po poročanju avstrijskega Kronen Zeitung, je imela ena izmed vzgojiteljic, ki živi v Gradcu in je zaposlena v vrtcu, iz četrtka na petek visoko vročino, zato v petek ni prišla v službo, ampak je šla na testiranje za covid-19. O pozitivnem rezultatu na koronavirus so jo obvestili v soboto popoldne, v vrtcu pa so takoj ukrepali.  

Vrtec, ki se nahaja v Gradcu na ulici Dornschneidergasse je imel v preteklem tednu v varstvu približno 20 otrok, sedaj pa je zaprt vse do sredine tega tedna. Danes bo opravljeno razkuževanje celotnega objekta, vsi zaposleni in tudi starši otrok so v domači karanteni, osebje pa se testira na morebitno okužbo s koronavirusom. Starši otrok se lahko odločijo tudi za testiranje otrok, če to želijo.

Za starše, katerih otroci obiskujejo vrtec, je organizirana alternativna oskrba v drugih ustanovah, vzpostavljena pa je tudi telefonskega številka za vse potrebne informacije. Kot so sporočili iz vrtca, bodo družinam zagotovili najboljšo možno podporo s ciljem, da vrtec čim prej ponovno odprejo z upoštevanjem vseh potrebnih ukrepov.

Spomnimo, pred dnevi je do podobnega primera prišlo tudi na Dunaju, kjer se je s koronavirusom ravno tako okužila ena izmed zaposlenih oseb in so vrtec morali zapreti.

Več kot polovica otrok se je danes vrnilo tudi v vrtce v Sloveniji, v veljavi pa so tudi zaščitni ukrepi, glede manjših vzgojnih skupin do uporabe igrač. Kot poudarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, pa je osnovni pogoj za vračanje v zavode, da so otroci, ki se vračajo in zaposleni v zavodih zdravi, torej brez znakov akutne okužbe dihal.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice