Na Hrvaškem je dan nacionalnega žalovanja zaradi smrti legendarnega glasbenika Oliverja Dragojevića. Na žalni slovesnosti so se poslovili od njega z govori in pesmimi, zvečer se poslavljajo še na splitski rivi.

Pogreb enega najbolj priljubljenih glasbenikov v širši regiji je napovedan v njegovem rojstnem kraju Vela Luka na otoku Korčula. Pogreb bo na njegovo željo potekal v krogu družine in prijateljev, se pa danes od Dragojevića, ki je zaradi raka na pljučih umrl v 71. letu starosti, poslavljajo v Splitu.

Čustveni govor Gibonnija, peli Dragojevićeve uspešnice

Na hrvaškem je po odločitvi vlade prvič razglašen nacionalni dan žalovanja. Na vseh državnih in javnih poslopjih so izobešene državne zastave na pol droga, v Hrvaškem narodnem gledališču v Splitu pa so priredili žalno slovesnost. Na njej se je s čustvenim govorom od Oliverja Dragojevića poslovil tudi Gibonni, peli pa so tudi največje uspešnice legendarnega glasbenika.

Zvečer se poslavljajo na rivi, nato ladja s posmrtnimi ostanki do Korčule

Zvečer se Splitčani na svoji rivi še zadnjič poslavljajo od svojega someščana. Dragojevićeva krsta bo nato na katamaranu zaplula proti otoku Korčula, kjer bo v Veli Luki v sredo popoldan pogreb. Katamaran s krsto naj bi na plovbi spremljalo vsaj 500 plovil.

Prag Dragojevićeve rojstne hiše je poln cvetja, velikemu glasbeniku pa se poklanjajo tudi z napisi na splitskih mestnih avtobusih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice