Hrvaška nogometna zveza bo mladim nogometašem Tajske, ki so jih v torek po več kot dveh tednih rešili iz poplavljene jame Tham Luang na severu države, podarila 12 dresov hrvaške nogometne reprezentance.

HNS se veseli, da mladi nogometaši, stari med 11 in 16 let, dobro okrevajo. V znak pozornosti za težko obdobje, ki so ga preživeli, bodo prejeli drese novih svetovnih podprvakov.

Spomnimo, da je skupina dečkov ter njihov 25-letni trener 23. junija odšla v jamo. Močan dež jo je nato poplavil in jim onemogočil prost izstop. Njihovo izginotje je sprožilo obsežno iskalno akcijo, v katero je bilo vključenih več kot 1000 oseb, med njimi številni strokovnjaki iz tujine.

Po dveh tednih je stekla tridnevna reševalna akcija, ki so jo sklenili prejšnji torek. Terjala je življenje enega tajskega reševalca. 

Mlade nogometaše in njihovega trenerja so po okrevanju v sredo spustili iz bolnišnice, poroča STA. Prvič po nesreči so se tudi pojavili v javnosti in kot dokaz dobrega počutja v dresih svojega kluba nekaj časa tudi brcali nogometno žogo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice