Nove podrobnosti o smrti italijanskega turista na Hrvaškem.

Na barki na Hvaru so včeraj odkrili truplo tujega državljana, ki je najverjetneje umrl zaradi zastrupitve s školjkami. Še štiri osebe so zaradi slabega počutja prepeljali v splitsko bolnišnico, med njimi dva otroka, smo poročali.

Na barki so odkrili truplo tujega državljana, ki je po prvih domnevah umrl zaradi zastrupitve s školjkami. Kasneje so zaradi slabega počutja v splitsko bolnišnico prepeljali še štiri osebe, med njimi dva otroka. Po poročanju portala Dalmacija danas gre sicer za člane iste družine, državljane Italije. Družina je v ponedeljek v eni od restavracij na Hvaru večerjala školjke, zato so se njeni člani najverjetneje zastrupili, je poročal Index.

Krivi naj bi bili plini iz stranišča in klime

Nove analize o tragični nesreči pa kažejo, da za zastrupitev naj ne bi bile krive školjke, ampak naj bi šlo za zastrupitev z ogljikovim monoksidom, poroča Slobodna Dalmacija. Po njihovih informacijah hrvaška restavracija naj ne bi bila več zaprta.

Kmalu pa so se pojavile nove informacije, o tem, da naj bi pokojnemu Italijanu nenadoma postalo slabo na stranišču barke, kjer naj bi padel in pri padcu z glavo zadel v steno. Vse kaže, da so bili zanj usodni plini iz stranišča in klimatske naprave.

Po neuradnih informacijah Jutarnjega lista so v krvi otrok našli visok odmerek karboksihemoglobina, kar pomeni, da so bili izpostavljeni ogljikovemu monoksidu. Strokovnjaki so sodeč po tem, da so vsi zboleli v tako kratkem času, prepričani, da gre za nekaj ,kar ima zelo kratko inkubacijo. Po zadnjih informacijah je stanje bolnikov nespremenjeno, prvi natančnejši rezultati analiz pa bi lahko bili znani danes dopoldne.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice