Turista sta zaradi kuhanja kave prejela 950 evrov kazni in bila izgnana iz mesta.

Beneška policija je poskrbela, da si bo nemški par dobro zapomnil obisk Benetk, povzema STA britanski BBC. Mladima turistoma z nahrbtniki so namreč zaradi kuhanja kave na stopnicah ob znamenitem mostu Rialto naložili skupno 950 evrov kazni in ju nagnali iz mesta.

Turista, stara 32 in 35 let, sta se odločila, da si na prenosnem kuhalniku pripravita kavo kar poleg ene največjih beneških znamenitosti. Očitno se nista zavedala, da so Benetke sprejele zakonodajo, ki določa številne kršitve javnega reda in miru, vključno s pikniki ob določenih znamenitostih in sprehajanjem brez majic na javnih krajih.

Ko so tako mimoidoči obiskovalca iz Berlina opazili, kako si ob vznožju mosta Rialto - najstarejšega od štirih mostov, ki segajo čez Canal Grande - pripravljata kavo, so nemudoma poklicali može v modrem. Te je prikimal tudi beneški župan Luigi Brugnaro, ki je dodal, da je treba Benetke spoštovati, nevljudni ljudje, ki skušajo početi, kar se jim zljubi, pa morajo to razumeti.

Vstopnina za dnevne obiskovalce mesta do 10 evrov

Benetke vsako leto obišče okoli 30 milijonov ljudi. Vse večja gneča in vse bolj nesprejemljivo obnašanje turistov sta velik trn v peti domačinov, zato so lokalne oblasti med drugim uvedle tudi vstopnino za dnevne obiskovalce, ki znaša do 10 evrov na dan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice