Marjan Dora je tokrat v svoji pogovorni oddaji gostil skladatelja, televizijskega voditelja in pisca Jureta Godlerja, ki ga mnogi bolj poznajo po njegovem imitiranju.

Jureta Godlerja je nedvomno zaznamoval čas srednješolskih let, ko se je skupaj s Tilnom Artačem prijavil na televizijsko oddajo »5 minut slave«, kjer je spoznal Saša Hribarja. 

»S Tilnom sva se spoznala v srednji glasbeni šoli. Jaz sem takrat še bil fen imitacij, on pa je bil velik fen Radia Ga-ga s Hribarjem in je tudi imitiral. Potem sva oba začela imitirati profesorje, več ali manj brez posledic. Prijavila sva se na nedeljsko oddajo Tistega lepega popoldneva, kjer je bila rubrika »5 minut slave«. Ko sva že v petek prišla tja na sestanek za nedeljo sva tam srečala Sašota Hribarja«.

Tako sta Jure in Tilen že zelo kmalu bila povabljena na Radio Ga-ga. 

»Od tistega petka leta 2004 sem stalno hodil na Radio Ga-Ga,« še pove. 

Obdobje glasbenega komponiranja

Jure se je po končani Srednji glasbeni in baletni šoli vpisal na študij angleščine, a ker je kmalu ugotovil, da mu ta ne ustreza, se je odločil za študij kompozicije na Akademiji za glasbo Mozarteum v Salzburgu. Svoj študij je posvetil predvsem raziskovanju življenja in del Wolfganga Amadeusa Mozarta.

»Mozart me je navdušil zelo zgodaj. Jaz sem vsako leto z babico poslušal novoletni koncert z Dunaja, kjer so igrali Straussa. Pri šestih letih starosti sem začutil, da je meni ta glasba blizu. Sem šel v knjižnico, ker sem želel dobiti kaseto od tega Straussa, pa je še ni bilo, imeli pa so nekaj od Mozarta in Bacha. Bach mi je bil takrat preveč kompleksen, Mozart me je pa navdušil do te mere, da sem mu posvetil po moje svojih 20 let,« še pove Godler. 

Distanciran od politike vodi oddajo politične satire

Juretova antena osebnih interesov, kot sam pravi, ni nikoli zaznala politike kot področja, ki bi ga zanimala. 

»Oddajo, kakršno mi delamo, torej politično satirično Ta teden z Juretom Godlerjem na Planet TV lahko človek dela na več načinov. Lahko dela na način, da ljudi zabava in hkrati nekoga, ki ni oboževalec dnevnoinformativnih oddaj in jih ne spremlja, na nek način še informira. Če človek dela oddajo na ta način, ga ne rabi politika zanimat,« pojasni. 
 

Več pa v spodnjem videoposnetku. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice