FOTO: PGD Slovenske Konjice/fotografija je simbolična.
Mladoletni mopedist je v četrtek popoldne povzročil prometno nesrečo v kateri se je hudo telesno poškodoval. Moped vozil brez izpita in brez vednosti lastnice vozila.

Do nesreče je prišlo na regionalni cesti iz smeri Oplotnice proti Slovenskim Konjicam. V naselju Malahorna je zaradi prekratke varnostne razdalje s prednjim delom vozila trčil v zadnji del osebnega avtomobila, s katerim je 53-letni voznik zavijal v levo.

V prometni nesreči se je mladoletni voznik mopeda hudo telesno poškodoval. S kraja nesreče ga je njegova mama odpeljala v ZD Slovenske Konjice, od koder so ga z reševalnim vozilom prepeljali v celjsko bolnišnico.

Kršil številne predpise

Njegov 16-letni sopotnik na mopedu in voznik osebnega avtomobila se v nesreči nista poškodovala. Policisti so ugotovili, da je mladoletnik zraven vožnje na prekratki varnostni razdalji kršil tudi druge cestno prometne predpise. Do sedaj namreč še ni opravil vozniškega izpita AM kategorija, zraven tega pa je, čeprav še ni dopolnil 16 let, na mopedu vozil potnika.

Vozilo je uporabljal brez vednosti matere, ki je lastnica vozila. Policisti bodo tako zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice