Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili, zoper mladoletnega kolesarja pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

15-letni državljan Bosne in Hercegovine je včeraj okoli 13.15 s kolesom nepravilno vozil po pločniku na Ruški cesti v Mariboru, iz smeri Črtomirove v smeri Ulice Gorkega. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je pripeljal do uvoza na dvorišče stanovanjske hiše na Ruški cesti številke 45 v Mariboru, mu je zaradi nepravilnega premika zaprl pot 46-letni voznik osebnega avtomobila.

Kolesar je po besedah policije s prednjim kolesom trčil v zadnjo desno pnevmatiko osebnega avtomobila, padel po pločniku in se ob tem hudo telesno poškodoval.

Po trčenju je voznik osebnega avtomobila odpeljal poškodovanega kolesarja v UKC Maribor in poskrbel za odvoz kolesa. Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili, zoper mladoletnega kolesarja pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Huje poškodovana tudi kolesarka v Slovenski Bistrici

Prav tako se je včeraj okoli 17.50 zgodila prometna nesreča, v kateri je 47-letna kolesarka na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici med kolesarjenjem zadela v robnik hodnika za pešce, zaradi tega padla in se huje telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Policisti ji bodo izdali plačilni nalog. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice