Foto: PP Maribor I
Mariborskim policistom je v ponedeljek, 25. maja 2020, 19-letni Mariborčan naznanil, da ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški, ki prebiva v mestu Maribor.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je 19-letnemu Mariborčanu grozil zaradi vrnitve večje vsote denarja, namišljenega dolga, ki bi naj nastal kot posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge.

Policisti so 27. maja 2020 po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na osumljenčevem domu v Mariboru.

Med preiskavo so našli in mu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka, kar je posedoval nezakonito. Prav tako so našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki je po zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena in leseni kij. 

Pri preiskavi so zasegli tudi zavitek aluminijaste folije s praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek aluminijaste folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga.

Osumljenega bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, zaradi posedovanja pištole z dušilcem pa tudi za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja - teleskopske palice in manjše količine prepovedanih drog pa mu bo prekrškovni organ Policijske postaje Maribor I v hitrem postopku izdal odločbo o prekršku.

Foto: PP Maribor I
Foto: PP Maribor I
Foto: PP Maribor I

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Jugoviska tolpa razhaja po Sloveniji prekleti ici

Kritik (nepreverjen)

Leseni kij ni prepovedan saj gre za rekvizit in lahko ga prevažaš v avtomobilu .

Starejše novice