Mariborski policisti so obravnavali voznika začetnika, ki je med izvajanjem ukrepa prepovedi vožnje, pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo.

Danes, okoli tretje ure zjutraj, je 19-letni voznik začetnik, ki so mu policisti 25. avgusta letos že odvzeli vozniško dovoljenje, ukrep prepovedi vožnje pa mu je izrečen do 24. septembra letos, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, v Slovenski Bistrici zapeljal s ceste in pristal v potoku. V vozilu je imel še dva sopotnika, vendar se v nesreči nihče ni poškodoval.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil osebni avtomobil, ki je bil označen z registrskima tablicama, ki ne pripada temu vozilu, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,58 mg/l alkohola. Kot voznik začetnik bi moral biti popolnoma trezen.

Policisti ga bodo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Vozilo so mu tudi zasegli.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

In kakšen ukrep bodo uvedli,da preprečijo nov prekršek ? Kdor ničesar nima ,mu nimajo kaj vzeti tega se smrkavec zaveda saj živi v Deželi lopovov in pravnikov !

Starejše novice