Slika je simbolična.
Policisti so včeraj z namenom kontrole v Črnučah skušali ustaviti avtomobil, katerega voznik znakov ni upošteval in nadaljeval vožnjo v smeri proti Domžalam. 

Tudi po več poskusih policistov, da bi ga ustavili, je 20-letnik še naprej pospešeno vozil, med vožnjo pa ni upošteval prometnih predpisov. Vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo, poročajo policisti.

Policisti so uspeli vozilo ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil - stinger, ki ga je 20-letnik prevozil v naselju Kapla. 

Ko voznik ni mogel več nadaljevati vožnje, je zapeljal na travnik, izstopil iz avtomobila in začel vpiti na policiste.

»Policisti so morali proti njemu uporabiti prisilna sredstva, med tem pa je 20-letnik enega izmed policistov ugriznil v roko, zaradi česar je bil policist lažje poškodovan,« so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Voznik je bil na alkotestu sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Policisti še preverjajo vse okoliščine v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, o čemer bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Osumljencu je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitve odloka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice