Foto: PGD Ljutomer
Ker je bil neprišteven, 22-letni Prlek ni odgovoren za požig hiše in nedokončan uboj staršev.

Konec junija smo poročali o kaznivem dejanju požiga in poskusa uboja v Plešivcu, v občini Ljutomer. Mlajši moški je ponoči, okrog 2. ure, podtaknil požar v hiši svojih staršev.

V požaru je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti so takrat osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali.

Za kazen pet let obveznega psihiatričnega zdravljenja

Pred velikim senatom okrožnega sodišča v Murski Soboti je včeraj potekala glavna obravnava zoper 22-letnika iz Plešivice pri Ljutomeru, ki mu je tožilstvo očitalo hudi kaznivi dejanji, in sicer požig ter nedokončan uboj staršev. 

Na včerajšnji obravnavi je veliki senat sledil predlogu tožilstva, ki je sledilo izvedenskemu mnenju nevropsihiatra.

Sodišče je tako Babiču izreklo kazen, in sicer pet let obveznega psihiatričnega zdravljenja. Kazen bo prestajal na forenzičnem oddelku Psihiatrične bolnišnice Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. 

Sodišče bo vsakega pol leta preverilo, ali je tovrstno nadaljnjo zdravljenje potrebno. 

Ker obtoženi v času storitve kaznivega dejanja ni bil prišteven in kot takšen ni kriv za svoje početje, so sicer na predlog obrambe zaradi varovanja integritete obtoženega in njegove družine, z glavne obravnave izločili javnost. 

Dodajmo še, da po 29. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije, ni »prišteven storilec, ki ob storitvi kaznivega dejanja ni mogel razumeti pomena svojega dejanja ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi duševne motnje ali duševne manjrazvitosti«.

Foto: PGD Ljutomer
Foto: PGD Ljutomer
Foto: PGD Ljutomer
Foto: PGD Ljutomer
Foto: PGD Ljutomer

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice