Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 306 klicev, od tega 101 interventnega oziroma takšnega, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 19 prometnih nesreč I. kategorije,
  • šest povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 18 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 16 na javnih krajih in dve v zasebnih prostorih,
  • enega kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Policisti Policijske postaje Gorišnica so imeli včeraj, ob 8.50, v postopku dva državljana Poljske, ki sta z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

Ker sta prihajala iz dela Hrvaške, ki je na rdečem seznamu držav, so ju policisti opozorili, da morata v tranzitu v dvanajstih urah zapustiti našo državo.

Odtujena prikolica z naloženim gradbenim opažem

Neznani storilec je v noči na 14. oktober 2020, v Jelenčah odtujil parkirano avtomobilsko dvoosno prikolico, znamke Vezeko, številka šasije TJ5R2B2X0L1086234. 

Ob tem je odtujil tudi gradbeni opaž, ki je bil naložen na prikolici. Skupna materialna škoda znaša okoli 6000 evrov.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Na Trgu revolucije v Mariboru je sinoči, malo pred 20. uro, zaradi prekratke varnostne razdalje, 33-letni voznik osebnega avtomobila trčil v osebni avtomobil, ki ga je pred njim vozil 41-letni voznik.

Elektronski indikator je pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice