V začetku maja smo poročali o neznanem storilcu, ki je na območju Njiverc, Upravne enote Ptuj, povzročil prometno nesrečo in potem izvršil še rop.

Policisti so takrat ugotovili, da je neznani voznik kolesa trčil v kolesarko, ki je zaradi tega padla po vozišču. 

Pri tem ji je iz košare med drugim padla denarnica z dokumenti, ki jo je oškodovanka pobrala. Pri tem pa ji je storilec na silo ukradel denarnico in se s kolesom odpeljal v smeri Kidričevega. Z opisnim dejanjem je bila oškodovanka oškodovana za 140 evrov.

Ptujski policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je storitve tega kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 33-letni Rušan. Osumljenca so v sredo, zgodaj zjutraj, na podlagi razpisa iskanja, prijeli in pridržali policisti Policijske postaje Ljubljana center ter ga izročili ptujskim  policistom.

Policisti sumijo, da je osumljenec izvršil še več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, zato s kriminalistično preiskavo nadaljujejo.

Osumljenca so včeraj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice