40-letnik iz Negove je zaradi dima in ogljikovega monoksida izgubil življenje.

Sobotni večer je bil usoden za 40-letnika iz Negove pri Gornji Radgoni. Med pripravljanjem večerje je pristavil olje na štedilnik, nanj pozabil in se zaradi obilice dima v zaprtem prostoru zadušil.

Usoden naj bi bil dim

Da je nekaj narobe, so naslednje jutro ugotovili svojci, ki so ga našli negibnega. Požar se ni razširil po stanovanju, zato gasilci niso bili aktivirani. Za 40-letnika je bil najbrž usoden dim in ogljikov monoksid, ki mu strokovnjaki med drugim pravijo tihi ubijalec.

»Zelo sem pretresena, poznali smo ga vsi, saj je v Negovi hodil v šolo. Prav tako je večkrat zahajal tudi v Negovo. Bil je domačin, ki ga bo človek težko pozabil,« je povedala ena od domačink.

Želel je odpreti okno, a je bilo prepozno

Kaj točno se je dogajalo v mansardi hiše v zadnjih trenutkih življenja 40-letnika bo za vedno ovito v tančico skrivnosti. Znano pa je, da je pristavil olje na štedilnik in nanj pozabil. Olje pa je medtem zagorelo in dim je hitro zapolnil popolnoma zaprto stanovanje.

Umrl naj bi zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Toda ne v spanju, menda se je želel rešiti s tem, da bi odprl okno. Toda neuspešno.

»Verjetno je poskušal še odpreti okno, medtem ko se je dušil, ampak verjetno je bilo že prepozno. Zelo nam je žal za njega,« pravi Cvetka Kocbek, lastnica trgovine.

Naslednje jutro je okna uspelo odpreti svojcem, ti so namreč iskali svojega družinskega člana. Domači gasilci v požaru sicer niso posredovali, požar se namreč ni razširil na pohištvo ali stanovanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice