Foto: PP Rače
64-letnik je s strelnim orožjem prestrelil steklo balkonskih vrat novogradnje na območju občine Hoče - Slivnica.

Policisti Policijske postaje Rače so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Takrat še neznani storilec je 27. decembra 2017 s strelnim orožjem prestrelil steklo balkonskih vrat novogradnje na območju občine Hoče - Slivnica. V času dejanja ni bilo nikogar v novogradnji. 

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da obstaja sum, da je kaznivo dejanje storil 64-letni moški, doma iz območja občine Hoče - Slivnica, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti pri njem opravili hišno preiskavo in sume potrdili. Našli in zasegli so mu lovsko puško znamke Miroku in 44 nabojev zanjo, za katere osumljeni ne poseduje orožne listine, z njo pa je izvršil kaznivo dejanje. 

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti osumljenega kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi kršitve določil zakona o orožju pa mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku v tako imenovanem hitrem postopku.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bela partizanka (nepreverjen)

To je bil sigurno partizan,,,,borec hrabrega pohorskega bataljona, Oni su strejlali vse povprek samo nobenega Nemca niso pogodili,,,so bili bolj slabi šici

Starejše novice