S Policijske uprave Maribor poročajo o nekoliko nenavadni prometni nesreči, ki se je včeraj pripetila v štajerski prestolnici.

Včeraj, 2. julija, okoli 15.50 je sedemletni otrok kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je ob betonskih stopnicah zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce.

Ravno takrat je po tej površini prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla. Kolesarska se je ob tem hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Prekrškovni postopek uvedli tudi za mater otroka

Kraj prometne nesreče so pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Pristojnemu tožilstvu bodo podali tudi poročilo.

Na Policijski upravi Maribor so o dogodku povedali: »Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek tako zoper kolesarko kot zoper mamo otroka. Kolesarka namreč ne bi smela kolesariti po površini za pešce, otrok pa ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Noben od njiju ni uporabljal kolesarske čelade.«

Policistom mariborske policijske uprave telefon zazvonil kar tristokrat

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 300 telefonskih klicev. Od tega je bilo 92 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času niso policisti Policijske uprave Maribor obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MS-MS (nepreverjen)

Zakaj nenavadna ?

nemogoči zakoni (nepreverjen)

76-letnica dobila plačilni nalog, ker se je v njo zaletel 7-letnik...ok. to pomeni, da če bi stala na mestu in bi se v njo zaletel, bi prav tako plačala kazen...? to so neverjetne anomalije v zakonu o pravilnih cestnega prometa...policija pa kar kasira, ker ima podlago v 45. členu...

Res? (nepreverjen)

Če bi se držala predpisov, se 7-letnik ne bi zaletel vanjo, ker je na tistem mestu sploh ne bi bilo. Kaj pa vozi po površinah za pešce.

In reply to by nemogoči zakoni (nepreverjen)

NIkita1970 (nepreverjen)

@nemogoči zakoni: dobila je plačilni nalog ker je kolesarila po površini za pešce (pločnik po domače). To ni nobena anomalija. Tako je prav. Kolesarji ne sodijo na pločnik v nobenem primeru.

Dtt (nepreverjen)

Gre za asfaltirano dvorišče med bloki, ne pločnik.

In reply to by NIkita1970 (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Pankrt usivi

Off (nepreverjen)

To je šele začetek ! Glede na prodajo koles in kulturo njihovih uporabnikov bo to postalo stalnica na UKC . krivci za to so REDARJI in POLICIJA ,ki ne izvajajo nadzora ! Kdo je ukradel REDARJEM in POLICIJI kolesa v MB ? Nja jih vrne ,da bodo lahko opravljali svoje delo ..............se hecam ! Župan sedi na kolo in se zapelji izven Glavnega trga proti vzpenjači ali na Tezno. za glavo se boš prijel ,kako se vozijo . Cele družine se vozijo po pločniku in še to kontra ,tako ,da jih sprehajalci ne zaznajo . KRETENIZEM po mariborsko .Kje je tista stranka KOLESARJEV IN PEŠCEV ?

Dtt (nepreverjen)

Res zanimivo kam so izginila kolesa policistov in redarjev...
Pa taki samopromocijski hit teh organov so bila.

In reply to by Off (nepreverjen)

Starejše novice