Sinoči je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena nepreviden in alkoholiziran 69-letni voznik ter neosvetljena 69-letna peška.

Sinoči, okoli 20.05, je 69-letni voznik vozil osebni avtomobil po Košaškem dolu v Mariboru, iz smeri košaške župnije proti ulici Na prehodu.

Nepreviden voznik ...

Ko je pripeljal s parkirišča in je zavijal levo na ulico Ob Preši, da bi nadaljeval z vožnjo proti ulici Na prehodu, ni vozil po desni strani vozišča, zaradi česar je z levim bočnim ogledalom trčil v 69-letno peško. Ta je takrat hodila ob levem robu ulice Ob preši.

Po trčenju je peška padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. 

in neosvetljena peška

Policisti so ugotovili, da peška med hojo po vozišču v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, na vidnem mestu na strani obrnjeni proti vozišču ni nosila svetilke, ki oddaja svetlobo, ki je vidna iz prednje in zadnje strani ali odsevnega telovnika živo rumene ali oranžne barve z odsevnimi trakovi bele barve. Zaradi tega ji bodo izdali plačilni nalog. 

Ugotovili so tudi, da je imel voznik v organizmu 0,07 mg/l alkohola, kar je še v mejah dovoljenega. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bodo kazensko ovadili.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice